Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Riscuri în taberele de vară…

Riscuri în taberele de vară pentru copii

 În două tabere de odihnă din Bălţi au avut loc câteva incidente care au intrat în vizorul organelor de ordine. Într-unul din cazuri (care a fost relatat şi de una din televiziuni), un grup de tineri care nu se odihneau în tabără, au intrat pe teritoriul unde se organiza discoteca pentru copiii de aici.

Tinerii, sub influenţa alcoolului au bruscat paznicul care încerca să-i alunge din tabără, chemând poliţia. Deşi au opus rezistenţă, cei cinci tineri au fost duşi la secţia de poliţie. Expertiza a arătat că patru din ei erau în stare din ebrietate, iar doi dintre tineri erau cu antecedente. Procuratura a deschis dosar pe numele celor cinci.

Cu o zi înainte de acest incident, în incinta taberei „Olimpius” au avut loc două furturi de telefoane mobile în valoare de peste 9 mii de lei. În acea zi, la una din angajatele taberei a venit in vizită un prieten, care potrivit poliţiei, a sustras telefoanele noaptea în timp ce copiii dormeau. Acesta a fost reţinut a doua zi.

Alte furturi de telefoane mobile au fost înregistrate şi în tabăra „Dumbrava Albă”, unde un necunoscut a intrat in cameră în timpul prânzului când copiii se aflau în cantina taberei. Şi pe numele acestuia a fost deschisă o anchetă de cercetare.

 Într-o altă tabără de odihnă, un tânăr de 15 ani a încercat săşi pună capăt zilelor, fiind salvat în ultima clipă de un prieten. Tânărul a fost internat în spital. Din motive etice, „SP” nu publică detalii despre acest caz.

http://esp.md/